Muzikale ode aan de sterren achter de schermen live vanuit Ziggo Dome

Muzikale ode aan de sterren achter de schermen live vanuit Ziggo Dome

Entertainment Business

BNNVARA zendt zaterdag 3 april om 20:30 op NPO 1 het programma Als Ik Je Weer Zie uit, waarin een groot aantal artiesten een ode brengt aan al de werknemers in de kunst- en cultuursector die door corona hun werk niet meer kunnen uitvoeren. Het programma wordt live uitgezonden vanuit de Ziggo Dome.

BNNVARA zet de spotlight op de grote groep mensen die normaal gesproken voor theaters, musea, bioscopen, festivals en andere culturele evenementen werken en die nu massaal thuiszitten of zelfs hun baan zijn kwijtgeraakt. De presentatie van Als Ik Je Wee Zie is in handen van Renze Klamer en Leona Philippo. Te gast zijn onder anderen OG3NE, Douwe Bob en Chanquito, Jeangu Macrooy, Nick en Simon, Dolly Dots en Kinky Boots.

Leona Philippo: “Dit is een feel good concert voor alle mensen die ons altijd zo mooi in de spotlights zetten en nu zonder werk zitten. Mensen zoals mijn tourmanager, met wie ik veertien jaar lang iedere dag in de auto zat, en nu al een jaar ontzettend mis. Het is een ode, een hart onder de riem voor alle mensen achter de schermen. Ik weet zeker dat we allemaal één ding gemeen hebben: dat we staan te trappelen om weer te beginnen!”

Als Ik Je Weer Zie is de eerste grote thematische tv-show onder de noemer van de NPO Cultuuractie. Deze show is gebaseerd op een programma-idee van mediacomponist Stephen Emmer, die zich geruime inzet voor de culturele sector. Emmer lanceerde eind oktober het plan ‘Red de kunsten op radio en tv’ om de kunstensector in Nederland te helpen. Onder andere de NPO werd door Emmer opgeroepen om een tijdelijk noodhulpplatform te bieden aan Nederlandse kunstensector. De publieke omroep gaf hier gehoor aan en stelde zijn zenders en platforms open voor extra cultuuraanbod.

[Entertainment Business - Redactie - 1 april 2021]

Contact Subscribe Mediamusic

Contactform


Please read our Privacy & Cookie statement