NPO ondersteunt initiatief Stephen Emmer voor extra zendtijd cultuur

NPO ondersteunt initiatief Stephen Emmer voor extra zendtijd cultuur

Entertainment Business

De Nederlandse Publieke Omroep geeft gehoor aan de actie van mediacomponist Stephen Emmer om de Nederlandse cultuursector te ondersteunen. NPO opent zenders en platforms voor extra cultuuraanbod en voorstellingen uit de wereld van de professionele dans, theater en muziek die door de coronacrisis niet of beperkt door konden gaan.

“Samen met de culturele sector, het ministerie van OCW en de omroepen willen we makers en publiek weer bij elkaar brengen”, verklaart Shula Rijxman, bestuursvoorzitter van de NPO, die hiervoor tijdelijk een speciale cultuur-coördinator gaat aanstellen. “In een samenleving die onder druk staat, bevorderen kunst en cultuur juist de sociale samenhang. De behoefte om met elkaar te delen wat we allemaal voelen, is nog nooit zo groot is geweest.”

Samen met de minister van Cultuur en andere partijen wordt reeds gesproken over de financiering van het actieplan. Het benodigde budget zal volledig ten goede komen aan de productie en de makers. De coördinator cultuur gaat vanuit de NPO aan de slag met het inventariseren van mogelijke registraties. Deze voorstellingen zijn straks met name via NPO 2 extra en NPO Start te zien.

De publieke omroep zal verder archiefbeelden en -optredens online en on-demand aanbieden. Daarnaast zal er op audiokanalen NPO Luister, NPO 3FM, NPO Radio 4 en NPO FunX ruimte gemaakt worden voor speciale culturele programmering.

Mediacomponist Stephen Emmer lanceerde eind oktober een plan om de kunstensector in Nederland te helpen. Onder andere de NPO werd door Emmer opgeroepen om een tijdelijk noodhulpplatform te bieden aan Nederlandse kunstensector.

Volgens Emmer zou de publieke omroep een tijdelijk noodhulpplatform kunnen bieden tijdens de coronacrisis aan de Nederlandse kunstensector, onder andere door de programmering aan te passen en kijkers en luisteraars de mogelijkheid te bieden om vrijwillig geld te doneren aan de kunstenaar, artiest of organisatie in kwestie. Hij startte de petitie  ‘Red de kunsten op radio en tv’, die inmiddels bijna 1000 keer is ondertekend.

[Entertainment Business - 6 november 2020]

Contact Subscribe Mediamusic

Contactform


Please read our Privacy & Cookie statement