Stephen Emmer lanceert noodplan voor de kunsten (Dutch)

Stephen Emmer lanceert noodplan voor de kunsten (Dutch)

Entertainment Business

Mediacomponist Stephen Emmer heeft deze week een plan gelanceerd om de kunstensector in Nederland te helpen. Emmer vraagt aan de publieke omroepen een tijdelijk noodhulpplatform te bieden aan Nederlandse kunstensector, door de programmering aan te passen en kijkers en luisteraars de mogelijkheid te bieden om vrijwillig geld te doneren aan de kunstenaar, artiest of organisatie in kwestie.

Stephen Emmer is inmiddels een petitie gestart, die al bijna 500 keer is ondertekend door kunstenaars, muzikanten, liefhebbers en kunstorganisaties.

“Het is nu nood-breekt-wetten-tijd en daarbij horen alle overheidsinstrumenten, -platformen en -kanalen te worden overwogen of betrokken om nu zo snel mogelijk het tij nog te kunnen keren”, aldus Emmer. “Horizontale programmering met dagelijks een spoorboekje moet zorgen voor een transparant en makkelijk herkenbaar keuzeaanbod om op die manier een zo groot mogelijk publiek te kunnen interesseren. Wij pleiten voor een (tijdelijke) aanpassing van de Mediawet zodat culturele gebeurtenissen uitgezonden worden door de publieke omroep.”

De petitie ‘Red de kunsten op radio en tv’ zal worden aangeboden aan Tweede Kamer en is hier te vinden.

Stephen Emmer was een van de eerste Nederlandse muzikanten die zich professioneel bezighield met het maken van leaders, tunes en station calls en effende het pad voor latere generaties mediacomponisten. Begin dit jaar kreeg hij de Buma Oeuvre Award Multimedia uitgereikt.

[Entertainment Business - 23 oktober 2020]

Contact Subscribe Mediamusic

Contactform


Please read our Privacy & Cookie statement