Emmer lanceert actie voor live-professionals achter de schermen

Emmer lanceert actie voor live-professionals achter de schermen

Entertainment Business

Mediacomponist Stephen Emmer wil een veiling lanceren waarvan de opbrengst specifiek bedoeld is voor de mensen achter de schermen. Emmer vraagt Nederlandse artiesten om bijvoorbeeld een instrument of een ander object te doneren voor een veiling. Emmer: “Ik roep de Nederlandse artiesten op om solidair te zijn met hun eigen crew.”

Deze actie van Emmer volgt op soortgelijke initiatieven in het buitenland van onder anderen Midge Ure (Ultravox, Live Aid) en Bryan Ferry. Onder de noemer Midge Ure Crew & Band Relief Fund veilt de zanger diverse memorabilia. Bryan Ferry heeft aangekondigd dat alle opbrengsten van zijn in april volgend jaar te verschijnen album Live at the Royal Albert Hall 2020 bestemd zijn voor zijn band en crew. Fans kunnen het album nu al pre-orderen.

Emmer: “Ik wil kijken of zoiets ook in Nederland mogelijk is. Artiesten hebben vaak een groot team achter zich, dat achter de schermen opereert. Denk aan de licht- en geluidsmensen, de tourmanagers en noem het maar op. Sinds maart hebben ook zij geen werk meer. Ze kunnen bovendien niet gebruikmaken van de diverse subsidieregelingen die opgetuigd zijn voor muzikanten en componisten. Ik wil graag een beroep doen op de grote Nederlandse artiesten om solidair te zijn met hun eigen crew!”

Details van het plan worden de komende weken verder uitgewerkt.

Stephen Emmer lanceerde eind oktober het plan ‘Red de kunsten op radio en tv’ om de kunstensector in Nederland te helpen. Onder andere de NPO werd door Emmer opgeroepen om een tijdelijk noodhulpplatform te bieden aan Nederlandse kunstensector. De publieke omroep gaf hier gehoor aan en stelt zijn zenders en platforms de komende tijd open voor extra cultuuraanbod. Zo brengt het themakanaal NPO 2 Extra een programmering die volledig in het teken staat van de podiumkunsten.

Stephen Emmer was een van de eerste Nederlandse muzikanten die zich professioneel bezighield met het maken van leaders, tunes en station calls en effende het pad voor latere generaties mediacomponisten. Begin dit jaar kreeg hij de Buma Oeuvre Award Multimedia uitgereikt.

[Entertainment Business - Redactie - 16 december 2020]

Contact Subscribe Mediamusic

Contactform


Please read our Privacy & Cookie statement