21 december om 19.00 uur zes uur lang kunst en cultuur op NPO Radio 1

21 december om 19.00 uur zes uur lang kunst en cultuur op NPO Radio 1

VPRO : Zes Uur Cultuur

Maandagavond 21 december staat NPO Radio 1 volledig in het teken van kunst en cultuur. In Zes uur cultuur spreken presentatoren Jellie Brouwer (NTR) en Pieter van der Wielen (VPRO) vanaf 19.00 uur zes uur lang met een diverse groep makers uit de wereld van muziek, literatuur, theater, musical en cabaret. De hele avond is ook live te volgen op NPO 2 Extra.

Het is geen makkelijk jaar geweest. In zo'n jaar vol tegenslagen bieden kunst en cultuur troost. Daarom gaan de VPRO en de NTR zes uur lang in gesprek met mensen die ons met hun werk troosten, raken en inspireren.

Te gast zijn onder andere cabaretier Jandino Asporaat, musicalactrice Nyassa Alberta, dichter Marjolijn van Heemstra, schrijver Oek de Jong, dichter Tsjaed Bruinja, actrice Manouschka Zegelaar Breeveld, filmregisseur Sam de Jong en muzikant Broeder Dieleman. En er is livemuziek van Spinvis en S10.

Minister Ingrid van Engelshoven (OC&W) is te gast en gaat in gesprek over de reactie van de politiek op het afgelopen jaar. Ook schuift componist Stephen Emmer aan. De NPO ondersteunt zijn initiatief voor extra zendtijd voor cultuur. 

Presentator Atze de Vrieze (VPRO) zoekt antwoorden op prikkelende vraagstukken als 'wordt 2021 het jaar van de wederopstanding?', 'hoe kan het dat er nog geen groot theater failliet is?' en 'hoe gaan landen om ons heen om met cultuur in coronatijd?'.

Ook komen er verhalen die niet vanuit TivoliVredenburg verteld kunnen worden: een bezoek bij violist André Rieu op zijn kasteel in Maastricht en een gesprek met schrijver Heleen van Rooyen thuis op de bank.

stuur je lievelingslied in!

Gedurende deze hele week en op de avond zelf worden luisteraars opgeroepen om muziek op te sturen die hen troost en/of inspireert. Hun lievelingslied van het afgelopen jaar. Uiteindelijk worden al deze nummers samengevoegd tot één Spotify-lijst. Welke nummers moeten in de lijst? Luisteraars kunnen het laten weten via zesuurcultuur@radio1.nl, de NPO Radio 1-app of op Twitter via #zesuurcultuur.

[VPRO - Zes Uur Cultuur - 18 december 2020]

Contact Subscribe Mediamusic

Contactform


Please read our Privacy & Cookie statement