Weer Amerikaanse muziekprijzen voor Nederlandse componist (Dutch)

Emmer heeft wederom bijzondere muziekprijzen in de wacht gesleept

In het Lincoln Center won hij twee Independent Music Awards (IMA’s) voor voor Best Spoken Word Song voor het nummer Soil, uitgevoerd door Ursula Rucker. Emmerwon zowel de publieks- als de juryprijs op de zestiende editie van het event. Het nummer Soil komt van zijn album Home Ground.

Voor dit album won hij eerder dit jaar al de Humanitarian Award en in september vorig jaar de Golden Global Music Award. In Nederland is Stephen Emmer vooral bekend van zijn tunes voor NOS en RTL.

De componist laat weten ontzettend blij en dankbaar te zijn dat zijn laatste werk in Amerika zo goed wordt opgepakt. „Dat opent dan toch deuren daar die voor anderen gesloten blijven. Door deze twee recente Amerikaanse prijzen stromen er reacties uit de hele wereld binnen. Ursula Rucker die ook bij The Roots rapt is er ook erg mee in haar nopjes. Ze is in Amerika een autoriteit, maar heeft nooit eerder een prijs gewonnen met haar werk.”

Het is voor het eerst in de Nederlandse muziekgeschiedenis dat een Hollandse componist/artiest vier belangrijke Amerikaanse muziekprijzen ontvangt voor één project. De laatste Nederlander die drie Amerikaanse beeldjes op zijn mantel mocht bijzetten was dirigent Bernard Haitink. Ook componist Louis Andriessen won in 2016 een grote Amerikaanse muziekprijs.

Luister naar Soil op Spotify
Contact Subscribe Mediamusic

Contactform


Please read our Privacy & Cookie statement