Music Radar

Music Radar

Stephen talks : Me In My Studio

Stephen talks to Music Radar about his studio set up. "I like the room to have a hybrid vibe; analog and digital. My assistant Lau has a Masters degree in Sonology and can even program max deep patches, but also has the old-fashioned expertise of tonmeisterschaft."

read more

Elke zeven minuten is een muziekje van hem te horen op tv (Dutch)

Elke zeven minuten is een muziekje van hem te horen op tv (Dutch)

VPRO Gids

Wie is de meest beluisterde muzikant van Nederland? Tiësto? Borsato? Rieu? Fout, het is Stephen Emmer. U weet wel, de zoon van oud-nieuwslezer Fred Emmer, die ook wel de ’seven-minute-man’ wordt genoemd. Niet vanwege bepaalde sportieve of erotische prestaties, maar omdat ooit is berekend dat gemiddeld elke zeven minuten een muziekje van hem op televisie klinkt.

read more

'Seven-Minute-Man' mist nog een Gouden Plaat (Dutch)

'Seven-Minute-Man' mist nog een Gouden Plaat (Dutch)

Telegraaf Interview

AMSTERDAM (ANP) - Hij heeft geen enkele Gouden Plaat aan de muur hangen, maar toch is zijn muziek vaker te horen dan die van Marco Borsato. De composities van Stephen Emmer (51), bijgenaamd de 'Seven-Minute-Man', zijn iedere zeven minuten te horen op de nationale televisie en radio. De 'grondlegger van het ambacht' zit deze maand 25 jaar in het vak.

Als eerste fulltime mediacomponist van Nederland heeft hij honderden tunes op zijn naam staan, van de 'leaders' van het NOS Journaal, RTL Nieuws en RTL Boulevard tot en met de jingles van televisiequizzen als Waku Waku en Per seconde wijzer. Elke dag horen miljoenen Nederlanders zijn tunes. „Het is een onvrijwillige luisterervaring”, aldus Emmer.

read more

Beste tune moet nog komen (Dutch)

Beste tune moet nog komen (Dutch)

De Telegraaf - Interview

HILVERSUM - Hij heeft de naam dat hij doorgaans na een gesprek van een half uurtje weet welke muziek tv- en radiomakers bij hun programma willen hebben. Om vervolgens na een week terug te keren met exact het gewenste liedje, tune of jingle. "Zeven van de tien keer gaat het inderdaad zo", glimlacht Stephen Emmer, componist, musicus en eigenaar van het bedrijf eStation.

Emmer schreef sinds 1984 honderden composities en is de maker van bijvoorbeeld de muziekjes in RTL Boulevard, het NOS Journaal, de melodie van het Radio 538 Nieuws en de huisstijlen van RTL 4, 5 en 7.

read more

Nederland luistert de hele dag naar Stephen Emmer (Dutch)

Nederland luistert de hele dag naar Stephen Emmer (Dutch)

Tussen kunst en kitsch wordt de mooiste muziek gemaakt

AMSTERDAM - Ik denk dat je de hele dag straatinterviews op de Albert Cuyp kan houden, zonder iemand tegen te komen die ooit van Stephen Emmer heeft gehoord. Maar de kans dat je iemand tegen zal komen die zijn muziek niet kent is miniem. Want daarvoor zou de ondervraagde principieel nooit of te nimmer naar de radio moeten luisteren of naar de TV moeten kijken. Stephen Emmer is namelijk de maker van bijna alle radio- en TV-'tunes', de herkenningsmelodietjes van programma's die het Nederlandse volk in de collectieve herinnering staan gegrift, als ze het al niet aan het hart gebakken zitten.

read more

Stephen Emmer wil banaliteit inhoud geven (Dutch)

Stephen Emmer wil banaliteit inhoud geven (Dutch)

De Telegraaf - 16 April 1984

Zet het gezicht van Journaal-presentator Fred Emmer naast dat van de jongeman op deze foto en het zal u niet verbazen dat het zijn zoon is. Net als zijn vader timmert Stephen Emmer stevig aan de weg. Hij maakte reeds zijn eerste elpee, maar past er voor te slijmen met het platenvolk te Hilversum.

read more

Contact Subscribe Mediamusic

Contactform


Please read our Privacy & Cookie statement